Mästerkocken talar

Ikväll efter jobbet tog jag min plats i köket.
Har gått och suktat efter min ljumma couscous-sallad, ååh!
Så nu har jag, iaf 3 portioner,
2 om jag inte slutar småäta ur pannan.

Vad är det som är så fantastiskt med denna rätt?
Jag vet inte, allt!
Jag har aldrig misslyckats med den och den funkar kall som varm.
Och man kan byta heja vilt med ingredienserna.
Fast vissa är lite viktiga.

Ikväll använde jag mig av detta:
- Kycklingfilé i bitar
- Zucchini (även kallad squash) i halvmånar.
- Aborgine (abourgin? Äh, den ser ut som en mörklila barbapapa!) i bitar.
- Morötter, skurna i mynt.
- Lök, hackad i grövre bitar.
- Gurka, skuren i halvmånar.
- Riven ingefära
- Soja
- Sweet chili- sås
- Peppar
- Paprikapulver
- Salt
- Couscous
- Grönsaksbuljong

Stek kycklingen. Tillsätt loken och morötterna.
Stek så att morötterna blir lite mjuka.
Tillsätt zucchinin, aborginen, gurkan + salt, peppar och paprika pulver.
Sätt i ingefäran, sojan och sweet-chilisåsen.

Börja koka couscousen. (valfri mängd)
När den har kokat klart, tillsätt en tärning grönsaksbuljong.

Blanda couscousen med den färg-glada blandningen.
Och jag brukar sätta i lite mer soja, och lite till soja igen.

Låt det steka tillsammans ett tag.
Går att servera direkt, eller låt det kallna lite.
Till detta äter jag grekisk yogurt(med eller utan sweetchili-sås)

Och detta är aboslut en av mina favoriter!

Kommentarer
Postat av: Miim

Haha, aubergine. Och damn vad gott det sag ut! :D

2009-05-07 @ 03:17:56
URL: http://mimmiinthestates.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Click for RSS!