Ett härligt lax-recept

Ännu en underbar middag av Karin(och lite mig).

Här har ni ett toppen-tips på en god middag!
Lax(eller valri fisk) med varm grönsaksröra , vitvinssås med sparris och en fräsch sallad.

Laxen:
Stek laxen/fisken i smör och salta och peppra den efter valfri smak.

Varm grönsaksröra
Du behöver:
- Morötter (strimlade)
- Lök (hackad i stora bitar)
- Fänkål (hackad i stora bitar)
- Romanesco - Vitkål/broccoli (
- Vitlök (finhackad)
- Olja
- Grönsaksbuljong
- Curry
- Cayenne
- Körvel el. rosmarin

Stek upp vitlöken i oljan.
Tillsätt alla grönsaker och stek upp på svag värme.
Tillsätt buljong och kryddor.
Låt tillagas tills konsistensen är lagomt mjuk.

Vitvinsås med capris
Du behöver:
- 1 msk olja
- 0,5 msk cayennepeppar
- 1 vitlökskylfta (finackad)
- 0,5 krm curry
- 2 charlottenlök (finhackade)
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vitt vin
- 2 msk fiskfond
- 3 msk capris-spad
- några msk capris (efter smak)

Stek vitlöken och löken i oljan.
Tillsätt grädden, vinet, fiskfonden och capris-spadet.
Tillsätt kryddorna och caprisen.
Koka på svag värme i 30-40 min.

Servera den tunna såsen på laxen med den varma grönsaksröran till.
Även gärna en fräsch sallad.
Vi gjorde en sallad på: tomat, gurka, avokado, soltorkade tomater, äpple, rivna morötter och isbergssallad. Och lite av soltorkade tomater-spadet.



Supergott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Click for RSS!