Matig sallad med fläskytterfile och marinerade champinjoner

Såhär tar man hand om sjuklingar. Min första måltid efter en matförgiftning: en riktigt matig och fräsch sallad. Det lilla min mage klarade av smakade underbart! - fläskytterfile - bacon - färska champinjoner - fetaost - avokado - tomat - cashewnötter - äpple - romansallad - rucccolasallad Dela och marinera champinjonerna i vitvinsvinäger, soja, persilja och vitlök. Efter smak! De ska mjukna och kan röras om då och då. Dela köttet i små bitar och stek det med rikligt av grillkrydda och salt. Tillsätt baconet som har skurits i strimlor. Blanda i köttröran med champinjonerna. Ställ in detta i kylskåpet. Blanda tillsammans med salladstillbehören när det kallnat. Servera med tzatziki. Det vet ni hur man gör va? //det biologiska smörpappret som SKA bli bättre på att uppdatera här, lovar.


Happis

Jag har världens bästa föräldrar som erbjuder sig att åka till IKEA och hämta hem en säng åt mig då jag har brist på tid. Jag föreslog hemleverans? Men jag har verkligen två guldklimpar till föräldrar som åker trots allt så jag kan sitta på Hanssons och dricka kaffe. Nädå, jag tog mig tid och följde med. Behöver faktiskt servetter också..


Hirams kokböcker

Bästa mamma hade hittat två stycken av Hirams många kokböcker. Riktiga guldkorn från 60-talet. Hiram har kommit tillbaka och görs på kökshanddukar, underlägg och liknande. Troligtvis finns böckerna på nyproduktion, men mina känns riktiga, använda men i fint skick. En riktigt fin födelsedagspresent var det!


Time flies

Vet ni, idag har jag varit gudmor i tre år. Världens finaste Gabriel fyller hela tre år idag. Kan inte förstå det! Är säker på att jag sa samma sak när han fyllde ett och två och jag säger det garanterat nästa år "fyra år, han har blivit så stor!". Men faktiskt, tiden går så fort men samtidigt känns det som att han har funnits i mitt liv länge. Lustigt!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/433454/images/2012/pic_5005d204ddf2b33ae900000e.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/433454/images/2012/pic_5005d204ddf2b33ae900000e.jpg" class="image">


Om jag vore en häst..

..skulle jag ha varit slaktad för länge sen. Snälla, låt mina kommande barn slippa att ärva mitt immunförsvar! Har haft ont i örat till och från jag kom hem från Libanon. Jag tror vi öronbarn har rätt hög smärttröskel? Klarar man öronont klarar man nog allt! När det onda örat börjat ge sig - tog stämbanden över. Samma dag faktiskt. I lördags var det ett faktum: stämbandskatarr/inflammation är på ingång. Jag fick flera kommentarer om hur sexig jag lät med min whiskeyröst. Mitt på dagen på söndagen var rösten borta helt, det gick knappt att viska. Så sjukt frustrerande! Med tanke på mitt jobb så är jag hemma. Igår kväll tyckte jag att jag lät bättre - men nu har jag varit vaken sen 5 med hosta istället.. För att strö salt eller slicka såren - det är relativt - så köpte jag nya träningsprylar igår. Piteå är en trevlig shoppingstad. Farligt!


Que?

Jisses, vad ihoptryckt förra inlägget blev. Hur löser man detta? Det är min fråga klockan 05.40.


Long time

Hej, hej, hemskt mycket hej! Blogg-appen är tillbaka, så nu kan jag äntligen blogga.. Eller hur var det nu; har jag inte varit "en aning" dålig på det trots att appen har fungerat? Jo. Men ni vet, när man inte får någonting så vill man verkligen göra det? Jag har faktiskt försökt ta mig in på appen flera gånger bara för att! Precis som när man inte får shoppa - då hittar man fina saker överallt. Idag skulle jag och Madde göra stan i Piteå med inställningen "nu jäklar ska det shoppas" - meeen, då jag verkligen måste (läs:vill) hitta någonting sååå..hittade jag typ ingenting. Jag testade massor med fina saker men.. Äh ni vet! Okej, några påsar blev det tillslut ändå. Men det var på slutspurten. Framförallt var det en sjukt mysig dag. Morgonjogg i Piteå (då jag sprang vilse), lunch med Madde på Nodo och sedan strosade vi igenom affärerna. Dagen avslutades med några timmars spekulerande på Nodo igen. Älskade Madde! Många har påpekat att jag har försvunnit en aning i allmänhet, inte bara här. Jag vet, förlåt! Skärpning!


Livet lekte

Libanon var obeskrivligt. Jag ska försöka ge mig på att berätta sen. Nu försöker jag låta tiden räcka till annat, dvs träffa alla underbara människor och bara må bra. Ja jisses, vad bra jag mår!

RSS 2.0
Click for RSS!