Vägen till mitt hjärta

Godmorgon fredag!
Vilken fin helg som står framför mina fötter. Den började redan igår och jag vaknade med ett leende på läpparna idag vid 8. Ett fånigt leende och en utvilad kropp - trots att jag somnade efter 1?

Synen av denna fina bukett på bordet gjorde inte starten sämre. Undebart!


Changes

Om 8 dagar beger jag mig söderut och om 11 dagar byter jag ut snön möt sandstrand och minusgrader mot gassande sol. För att inte tala om vardagsrutiner och matvanor som ska få en helomvändning.

Jag vet inte om jag längtar, har skjutit det framför mig, så det är en hel del praktiskt som jag inte tagit tag i. "Snart", "sen", "imorgon" - ni vet. Mamma och pappa är onödigt oroliga, jag önskar ni kunde få ro, men det verkar svårt med mig som dotter. Men hem kommer jag alltid - eller hur?

Skräckfylld förtjusning, minst sagt!


Blue bird

Jag förjänar ett pris, en applåd, en första sida, kanske ett helt uppslag - nä, en film.

Jag har en tendens att dra på mig det mesta - förutom vardagliga saker som förkylningar, magsjukor och sånt som ni "vanliga", dödliga, människor dras med.

Nä ni, jag är på en annan nivå, jag spelar i en annan liga. Sedan ett år tillbaka har jag testat livmoderinflammation(och infektion), hornhinneinflammation, lymfkörtelinflammation, stämbandskatarr(vilket jag i regel snittar 2 gånger per år) och sen har jag såklart även haft någon släng av magsjukeliknande och feber - men sånt räknas inte.

Det jag har lyckas med denna gång räknas inte in som "sjukdom", utan snarare som skada. Det räckte alltså inte med att få diagnosen löparknä samt en skada under knäskålen(med ett konstigt latinskt namn), bränna sig på fingrarna väldigt ordentligt så att jag inte kunde jobba - närå, min kropp är nyfiken på nytt.

Nu sitter jag här och ser ut som en karaktär från Avatar då jag i helgen förfrös båda öronen. När jag gick hem efter träningen, tyckte jag att det vore skönt med en promenad. Så jag tog en omväg och efter ett tag kliade det i pannan av eftersvettningarna - så jag tog av mig mössan. I sisådär 40 minuter gick jag alltså utan mössa, nytränad, i -25 grader. När jag kom hem brände det lite i öronen, men värre än så var det inte, till en början. Sedan blev den röda färgen blå/lila och känseln försvann helt och hållet. Jag fascinerades över att någonting kunde göra ont trots att man inte hade någon känsel?

Dagen efter var det ett faktum: öronen hade förfrusits, ordentligt. Min pappa tyckte det var det vidrigaste han hade sett, ja han använde det ordet. Men han menade att det var det vidrigaste han sett när det kom till köldskador (jag måste rädda hans utlåtande lite känner jag).

Febern kom förbi en sväng och min helg var inte alls så trevlig som jag hade hoppats på. Igår sov jag hela dagen i stort sett för att slippa känna efter. Idag är det bättre och efter ett långt samtal med VC vet jag vad jag ska göra: dvs skydda och smörj. Samtalet var en historia i sig då jag nästan svimmade och tappade talet när sjuksköterskan pratade om att köldskadade kroppsdelar kan ramla av. Hon trodde jag hade lagt på då jag inte fick fram ett ord och sedan fick jag en blackout och kunde inte för ett normalt samtal.

Huden är förstörd, eventuellt för alltid, eller snarare pigmentet. Inte så passade eftersom jag flyr till solen om exakt 3 veckor. Nåväl, what to do? Det stavas: solhatt, solskydd, hårband.

Så, tjejen som brukar tjata på alla om reflexer, täckbyxor, varma kläder, ordentliga skor etc - borde få ett pris för idioti.

Nedräkning

23 dagar kvar.


MXDC

Hoppas dessa finingar är så bra som jag har fått för mig då leveransdatumet är 25 februari. När det kommer till MXDC's sortiment så är det många plus till snygga detaljer och färger och ett minus till beslutångesten att välja.


Sockerfritt, glutenfritt och laktosfritt bröd.

Godmorgon fredag.
Sitter och njuter av mitt goda bröd jag komponerade ihop igår inför brunchen med Elin och Madde. Idag är brödet ännu godare när det har stått till sig!

Brödet är väldigt proteinrikt och bra för mage. Det innehåller mandelmjöl och kokosmjöl så det är snällt för blodsockret. Ett gott hälsobröd, kort sagt.

Jag använde:
- 2 dl hela linfrön
- 1-2 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1-2 tsk salt
- 2 dl hackade valnötter och cashewnötter (naturella)
- 250 gram kvarg ( jag använde laktosfri)
- 6 ägg

Blanda de torra ingredienserna för sig och ägget och kvarg för sig. Rör ner äggblandningen och häll smeten i en smord eller klädd avlång form.

Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 1 timme på 175 grader.

Att använda brödkryddor kan nog vara en hit, men då försvinner den goda smaken från kokosmjölet - då skulle jag bara använda mandelmjöl.


RSS 2.0
Click for RSS!