Valborgsmys

En bra ledig dag efter 6 arbetsdagar.

Valborgskvällen har spenderats hos Maddes mamma ute i Kallax. Så himla mysigt och fint!

God mat och sen har vi kikat på majbrasan nere i hamnen. Nu ligger jag och Madde i soffan och kikar på biljetter. Och längtar. Och längtar.

Och så längtar vi lite till!


Hoho!

Heeeej!
Nu fungerar blogg-appen igen!

Visst har bloggen blivit fin?
Meeen rykten säger att den är svår att läsa, lite för ljust kanske?


And then.. I found you.

Hej!
Min blogg-app har strejkat sen igår och bara därför har jag velat blogga mer än någonsin!

Helgen är fullspäckad med jobb, myskvällar, träning och födelsedagsfirande. En av höjdpunkterna är nog att jag hittade min älskade mysdress i en av kartongerna från Umeå. Undrar hur många timmar(DYGN) jag har spenderat i denna? Älskade vän, som jag har saknat dig!

Kunde inte ha hittat ett bättre plagg att krypa ner i efter dagens jogg.
Blev 12 rätt lugna kilometer i bland annat solsken, då jag svettades på grund av för mycket kläder. Men sen kom molnen.. och sen kom regnet.. och sen kom krampen i vaden på grund av nyskorna.. och sen dog musiken. Men det känns bra såhär efteråt! Men ajaj vad det svider när jag tänker på hur mycket jag har tappat sen i januari/feburari.. BLÄ!

Nåja, dags för myskväll!

Suget.

Nu har jag klivit ur blusen och hoppat i mjukiskläderna.
Tét är kokat och mysig musik spelas..Det ska städas!
Sova gör man i graven - och några timmar per natt.

Har haft en fin kväll, tack BodensHandel för en trevlig tillställning med supergod mat, kläder och Linneas otroliga röst. Och för att ni satte igång ett shoppingsug. Som smörpapper sög folk åt sig plagg ikväll. Jag gissar på att det är ett stort antal lyckliga kvinnor/tjejer ikväll och mindre lyckliga män som suckar åt påsarna som göms i hallen, smusslas in i varandra eller visas upp stolt.

Min plånbok är inte lika tacksam, men jag är helnöjd!

Thankful.

Slut för idag, tack för idag!
Det/de jag vill tacka för dagen är:

Tack jobbet för variationen och kollegorna.
Tack Malin och Madde för en trevlig eftermiddagskaffe.
Tack mamma och pappa för god mat.
Tack Pingstkyrkans second hans för de fina kopparna jag köpte.
Tack Maja för att du lyssnar på mig när jag står i fruktdisken och pratar med frukten.
Tack till mig själv för de fina blommorna.

Ett minus till dagen(dygnet) i sig, som har gått alldeles för fort.
När kommer man börja införa 30 timmars dygn?

Ljusrosa Stelton it is.

Invigde min nya kaffetermos/karaff med Madde igår. Köpte en ljusrosa Stelton åt Stina i födelsedagspresent och kunde inte låta bli att köpa en åt mig själv.

Den är sååå fin!


Tjejkväll!

Förra veckan ramlade det ner ett fint brev i min brevlåda.
För att inte tala om hur gott det luktar! (hallå, vad är det för gó lukt?!)

Brevet innehåll en inbjudan från BodensHandel till deras modevisning de ska ha på tjejkvällen nu på torsdag. Inbjudan var otroligt fin, välgjord och personlig - vilket värmde - men den gav även mig en liten kick att ta tag i bloggen på "riktigt" igen. Tack!

Jag och en kär vän kommer definitivt dyka upp på torsdag!
Dagen efter löning och allt, kan ju inte bli bättre ;)

Sweet 25

I lördags överraskade vi Stina som fyller 25 år den 29e april. Egentligen hade jag sedan länge tillbaka planerat en fest den 28e april. Men hipsvips så bokade hon en resa till New York så det blev avblåst. När jag fick nys om att hon skulle komma till Boden i helgen så drog jag ihop något mindre hemma hos mig istället. Kvällen vart otroligt lyckad!

Stina trodde att hon skulle äta middag med mig och Madde och att vi kanske skulle slå ihop en mindre förfest sen. Men i det pyntade köket väntade ett gäng tjejer, paket, mat och tårta. Om jag uppfattade Stinas ansiktsuttryck rätt så vart hon väldigt överraskad! Och glad!

Sedan ramlade det in mer folk, champagneflaskor skickades runt, ljudnivån höjdes några decibel och sedan förgyllde vi Bodens uteliv i några timmar. Alla verkade glada och på topp!

Jag är inte förvånad över att det blev en sån bra kväll med tanke på sällskapet. Jag har sagt det och säger det igen: jag har så fina människor omkring mig! Ni är bäst!

Piff

Klänningen jag köpte på Zara i Barcelona för 3 år sen är lika fin idag som då. Den fick pryda min kropp igår, en aning piffigare än hur jag såg ut idag - mjukisbyxor i soffan heeeela dagen.
Så går det! Men ack så kul det var!


För att du är du.

Blir som korta och konstiga inlägg när jag bara kör via mobilen nuförtiden. Har sällan igång datorn överhuvudtaget. Med tanke på att jag är en surr-Maja som älskar att förklara, beskriva och spåra iväg - så känns det rätt platt, rätt "o-Britta" - nuförtiden.

Tänker iallafall pryda med lite bilder på världens finaste kille från en eftermiddag då gudmor fick agera barnvakt.

Jag fick testa laga mat samtidigt som man ska passa en hungrig och busig knodd - "neeemas problemas".. (kära föräldrar, ni gör det bra!).

Stunder som när vi lägger oss i sängen och ser på Pippi och Bamse toppar mina mys-listor. Gabriel kliar sig i ögonen konstant för att inte somna och jag kliar tillslut minst lika mycket.

Eller när jag står och sjunger "tvål, tvål, tvååål, tvål, tvål" i badrummet när vi tvättar händerna - och nästa gång är det han som tar samma ton.

Eller när jag får en snorig hejdåpuss.

Eller när vi "mmm"ar ikapp när vi äter köttbullar.

Eller när han matar mig med blåbärs yoghurt. En sked till gudmor - åtta till Gabriel.

Eller när han berättar en massa spännande saker med gnistrande ögon - och jag fattar nada.

Ni förstår poängen; jag älskar att umgås med den där pojken helt enkelt.


Jag reser mig igen.

Jisses vilket kaos av bilder det blev i förra inlägget. Älska mobilbloggning..

Nåååja!
Igår kväll invigde jag ena paret av mina nya Nike'isar. De stabilare skorna, eclipsen. Och JA stabila var de verkligen, vilket ledde till att jag kände mig rätt ostabil då jag inte är riktigt van. Ostabil och lång!

De var riktigt sköna och jag fick inget skavsår, pluspoäng på det!

Imorse infann jag mig på Steppis för att få ett styrkeschema. Utifrån min kassa(läs: i stort sett obefintliga) muskelmassa - har jag blivit beordrad att styrketräna 3 gånger i veckan och dra ner på löpningen. Well...

Jag var faktiskt på min första BIA-mätning förra veckan. Som sagt var muskelmassan inget att hurra för och det är den som är målet att förbättra. Jag är inget fan av styrketräning (suprise!) - men jag tror att jag kommer bli ganska triggad nu när jag kan få resultaten på papper.

På papper eller inte - resultatet är framförallt viktigt för min kropp. Med tanke på min arbetsställning på mitt nya jobb så är det extra viktigt. Men hey, muskler är i allmänhet bra, inte bara snyggt och utan hälsosamt. Speciellt med tanke på att jag ska ha denna kropp i måååånga år till och hittills har den inte varit allt för samarbetsvillig.

Hursomhelst, "Rom byggdes inte på en dag" - så lät upplägget när vi pratade om mina månader, flera månader, som kommer att krävas för att uppnå resultat och rädda min rygg, nacke och mina axlar. För att inte tala om att det kommer förbättra min löpning också!

Sådärja, nu vet ni det. Nu ska jag lyckas somna innan elva, wish me luck och sov så gott!


Långklänningen

Har fått massor med komplimanger för klänningen jag hade på mig på bröllopet igår. Den kommer från Kappahl och fångade min uppmärksamhet när jag stressat skyndade mig ut från Pressbyrån. Jag hade så bråttom att jag inte hann testa den.

Världens bästa mamma fixade hem den och ja, den var lika fin på som jag höll tummarna för.

Den och en jeansjacka i sommar, med lädersandeler eller vita converse..
Åh, jag längtar!


Vs.

"Bröllops-Britta" på dagen och "Mjukismys-Britta" på kvällen.

Har haft en otroligt fin dag fylld med kärlek och lycka från början till slut.


Paus

Väl spenderade minutrar på mitt avbrott på arbetsdagen: kaffe hos Madde.


Nike Free 3.0 + Lunareclipse - it is

Hej måndag!
Helgen är förbi, jag är

Nu är det dags att komma tillbaka i gamla löparvanor.
Har en hel del att ta igen på träningsfronten efter mina härliga kur.
Framförallt så har jag en rygg som jag måste ta väl hand om med tanke på det nya jobbet. Sen är min (lilla) styrka i allmänhet helt väck just nu.
På torsdag får jag det på papper.

Anyway, nu ska jag ha nya skor. NU. Inte sen.
Jag har varit helt inne på att köpa Asics GT2170 från Stadium då de har 25% rabatt på sortimentet fram till idag - men nu i sista sekund när jag skulle skicka iväg en beställning fick jag en totalvändning, kikade in på sportamore och beställde två par Nike'isar.

Är sugen på barfotakänsla, men lite rädd när det är så lite dämpning.
Det där är en fråga som man kan surra om hur mycket som helst..
För att skaffa mig en egen bild av det hela så tog jag ett par med lite barfotakänsla "Nike Free 3.0" (inte riktigt så mycket barfota som ett par fivefingers) och så tog jag ett par stabilare löparskor "Nike Lunareclipse +2".

Så, nu kan jag successivt ge mig på barfotalöpning och känna om det är något för mig.
Samtidigt som långdistansen får den dämpningen som den kan behöva.

Klickklick!

Lättviktssko från Nike med överdel med meshkonstruktion som får skon att kännas som en del av huden. Off-center snörningen förbättrar ytterligare passformen tillsammans med komfortlästen. Sulan är skuren med en struktur som gör att foten arbetar precis som den vore barfota, men med förstärkta gummizoner i sulan där den slits som mest.
Detta är den lättaste och mest minimalistiska skon i Nike Free-familjen.

Om ni inte vill ha dessa skor att springa i har ni här de coolaste och snyggaste skorna att gå på stan i.

Lätt men ändå stabil löparsko från Nike med lunardämpning som gör den skön och följsam. Skon har fått en ny snörning som gör att den sluter om bra utan att ge något ojämnt fördelat tryck över foten. Lunareclipse+ 2 är lite lättare och har fåt en ännu bättre passform än sin föregångare. Ny hälkappa som sluter om ännu bättre om foten. Skon har dynamic support för att vara så stabil som möjligt utan att ta bort löp-upplevelsen. Dynamic support gör det möjligt för en mängd olika löpare att använda denna sko. Dynamic support är ett system anpassar sig efter varje löpares fotisättning och skorna passar på sätt till de som har ett neutralt steg, de som pronerar och även de som överpronerar.

Ta dig i kragen.

Sådärja!
Nu är tolfte och sista dagen på "lilla" arbetsveckan över. Jag har helg! Massor med fina människor är uppe! Det vankas två-dagars, påskmat och lycka.

Två påskpresenter borde sitta på sin plats nu när jag har tagit på mig några timmar extra i påsk? (på måndag alltså)

Båda från zara.com. Väldigt "Brittiga"!

Vad säger du Anna?


I'm done and done.

Det fullmatade schemat fortsätter. Idag betar jag av den nionde dagen på min 12 dagars-vecka.

Trots att jag börjar först 11.45 är jag uppe med tuppen. Tvättstugan var ledig så jag passar på att tvätta. Sen har jag precis köpt en cykel, då någon mindre vänlig människa tyckte att den kunde ta min. Fy!

Jag hade turen att få cykeln hemlevererad! Vilken lyx!

Nu ska jag varva tvätten med att sola och träna. Ska damma av mitt Step In-kort och se om jag hittar dit. Var nog tre veckor sen jag var där sist, men nu är medicinerna ett minne blott och såväl inflammationen och infektionen.
Kroppen har tagit mycket stryk av det hela, men det som inte dödar det härdar va?


RSS 2.0
Click for RSS!