Surar ihop en sekund.

Igår bestämde jag att springa Göteborgsvarvet nästa år.
Det är första gången jag ger mig på det. 2 mil på asfalt är väl egentligen inte tipptopp för mina knän (eller min rygg), för vems knän är det det egentligen?
Men med tanke på framstegen som skett i min kropp sen jag var sisådär 15 år - är det verkligen inte omöjligt. Viljan har jag, konditionen är inget problem, men den kommer absolut att finslipas.

I början av det här året hade löpning på asfalt inte varit aktuellt för fem öre.
Jag kunde springa långt utan att bli trött, men däremot fick jag superont.
Sisådär 4-5 mil i veckan kunde det bli ibland. Jag överansträngde mitt knä enormt och riskerade att få "löparknä". Att lunka till bussen var tillslut en pärs och jag vaknade av smärta på nätterna. Anyway, det är historia.

Idag är jag klokare och har börjat ta mycket mer tid till styrketräning än vad jag har gjort tidigare. Bodypumpen, BP, är roligare än någonsin, det är lite av min räddning, för där vet jag att "den där" styrketräningen blir av. 3 BP-pass i veckan är planen, utöver spinning och löpning - och coren då.
Jag måste däremot ta mig i kragen lite när det gäller rehaben och lite extra styrke.
Det går ju inte att bara fokusera på cardio för att kroppen ska må bra och för att få ut det mesta av träningen. Nejnej.

Blablabla, vad jag tappar spåret, tillbaka till Göteborgsvarvet!
Varför har jag rubriken "Surar ihop en sekund"?
Jo, för att idag när jag skulle gå in och boka en plats, hade de stängt bokningarna.
Senast i förrgår stod det "Boka innan sista september och betala bara 495:-"
SISTA SEPTEMBER ÄR I MORGON.
Igår var 59000 personer anmälda, dvs alla ordinare platser är uppbokade.
Däremot finns det specialplatser kvar, "Spring för livet". Då får man välja mellan tre organisationer att springa för. Men betalar 1000:- varav 500:- går till organisationen, en bra grej, visst - men inte vad jag hade tänkt.

Min första tanke var "VAD I H..!" och hade ett långt utlägg om att man inte kan säga en sak ena dagen och andra dagen säga någonting annat.
När jag hade sansat mig lite slog vettet in, jodå, det finns sånt - och jag insåg att de såklart inte kan ta in hur många som helst och nej, de gör nog inte ett undantag för Britta Lindmark från Boden (även om jag skulle ringa och snörvla: "jag har tre munnar att mata, jag ser det här som en utmaning för mitt välmående, jag har äntligen hela knän"..
Det där med "tre munnar att mata" drog jag när jag var i upplösningstillstånd och hackade lök. Min arbetskollega hade rätt roligt åt mig ikväll, men hon förstod mig också.

Nåväl, frågan är: ska jag "springa för livet"?
Och jaha, vem springer jag för "Stadsmissionen", "Clowner utan gränser" eller "Mentor". Med tanke på att jag endast hört talas om Stadsmissionen känner jag mig en aning skeptisk.. Fast deras anonymitet kan även vara positiv - om vi ser på Röda Korset exempelvis..

Nåja, ingen idé att sura ihop.
Ska bara beklaga mig liiite till när mamma kommer hem.

Det doftar..

Det doftar underbart - det doftar surströmming!


Garmin Forerunner 210

Äntligen har jag köpt mig en pulsklocka!
Tog bara sisådär ett halvår.. men, så är det med allt.
Glasögon, vinterjacka - sånt där jag vill ha ett tag får jag alltid sån himla beslutångest över. Egentligen är det mest att jag vill hitta "the perfect one" och har en uppmålad bild i huvudet, som inte alltid existerar.
Well, jag ser ut att pricka av allt nu i höst:
- nya bågar - check!
- pulsklocka - check!
- vinterjacka - utvald och snart beställd!

Det fick bli en Garmin Forerunner 210, av det jag har hört och läst om den verkar den bra. Jag har börjat följa mormors fotspår och letat upp "Bäst i test"´er för att jämföra. Jag har läst massor med forum och jämfört ett x antal olika klockor. Men det har ständigt lutat mot denna och idag slog jag till. Den står här bredvid i en kartong och väntar på att jag ska pillra på den!
Bäst av allt: Stina har en likadan, så jag kan nog be om hjälp om det behövs!

"Din bästa träningskompis Oavsett om du svettas på ett gym eller springer i skogen, är Forerunner® 210 HR en spännande och givande bekantskap. Med Forerunner® 210 HR har du möjlighet att hålla koll på varje avverkad meter. Har man en gång tränat med en Garmin GPS finns det ingen återvändo – denna super-enkla produkten ger nya, fantastiska dimensioner i träningen. Håll koll på dina resultat Med Forerunner® 210 HR kan du hålla reda på alla aspekter av din träning, tex logga dina träningstider med distans, medelhastighet och varvtider. Tillsammans med en digital pulsmätare kan Forerunner® 210 HR berätta för dig konstant, hur mycket du anstränger dig, så du kan övervaka och förbättra din kondition. Garmin Connect – ditt privata träningsuniversum Garmin Connect samlar all din träningsdata på nätet med en värld av möjligheter för att analysera utvecklingen i dina prestationer, dela dina upplevelser med andra och använda deras träningsprogram och rutter – var som helst i världen. Se din senaste tur på satellit-karta eller hitta en ny rutt som ser spännande ut och låt din Garmin fitness-navigator guida dig hela vägen. Garmin Connect har ett fantastiskt enkelt menysystem på svenska. Klocka med attityd Även om Forerunner® 210 HR först och främst är designad till att tillgodose dina träningsbehov, funkar den även alldeles utmärkt som en sportigt vardagsklocka med vanliga klock-funktioner och lång batteritid. Foot Pod Tillsammans med Foot Pod SDM4 kan du ta med dig din Forerunner® 210 HR in och få exakt data för tempo, distans och antal steg på löpbandet eller i idrottshallen."



Awake is the new sleep.

Min lediga dag är inte så ledig.
Har ett pågående projekt som är långt ifrån färdigt - och så ska jag jobba extra ikväll på ett ställe där jag inte har satt foten på åratal.
Haha stackars mig som har en "4 dagars arbetsvecka"..



Britta bjuder.

Jobbhelgen är över och jag ser fram emot en tredagars vecka (!!!)
Helgen har varit bra och jag har varit effektiv, mysig, pigg och glad.
Vad var det nu jag gick på igen?
Idag har jag stått i köket och bjudit på falsk sång och en jäkla show när jag slängde ihop en falsk tosca och brände mig lagomt på ugnen, det är coolt med ärr.
Jag hade fått order om att göra "Britta-bröd" - det har blivit ruskigt poppis.
Receptet går lagret runt nu, kors och tvärs, överallt och ingenstans.
Snart kör Moberg det på tv.. Jag måste fixa patent! Skriva en bok!

Skaffa ett matlagnings/bak-program hade ju verkligen varit min grej.
"Britta bjuder" hade det kunnat få heta.
Där skulle ni kunna se hur jag improviserar och kladdar.
Ni skulle få lyssna på mig när jag pratar med maten, när jag ber om ursäkt till köttet - vilket händer ibland. Eller se när jag blundar när jag skär kött och råkar skära mig - det har också hänt.
Eller när jag står och säger "usch, usch, nämen fyy.." och pillar på en entrecoté.
Det lär bli mycket vegitariskt på "Britta bjuder"...

Förutom att höra mina konversationer med mig själv, redskap eller råvaror - skulle ni få höra på min fantastiska sång.
Jag kan ta de allra högsta tonerna när jag har förklädet på.
Och det är inte sällan jag tar några danssteg också.
För någon vecka sen vickade jag på höften samtidigt som jag hackade lök - dumt.

Ni skulle få se hur jag blir brun i ansiktet varje gång jag bakar något chokladigt och höra "oj" i vartannat andetag då jag ska klicka ut smet i formar.
Min lycka och stolthet när någonting blir perfekt, supergott eller sådär supersnyggt - kommer inte bara höras, utan även synas när jag skuttar omkring eller hugger tag i kameran för att kunna ta en bild och skryta mer här.

Ni kommer få de bästa tipsen om hur man provar sig fram.
Vad som passar ihop och hur man kan rädda någonting som gått lite snett.
Fast allt går inte att rädda. Tar man mannagryn istället för potatismjöl när man gör en trippelsats carbonarasås - är det ganska kört.
Men man ska inte säga att bacongröt är dåligt innan man har smakat det!
Fast jag har smakat godare gröt..

Och framförallt kommer ni få ta del av mina intressanta funderingar.
Varför heter det egentligen "Vetemjöl special" - vad är det för speciellt tillskillnad från vanligt vetemjöl? Vad är egentligen skillnaden mellan bikarbonat och bakpulver? Varför blir de frysta kycklingfilérna mycket mindre när man tillagar dem? Hur mycket är 200 gram mjöl? Heter det zucchini eller heter det squash?

Så.. vad säger ni?
Jag skulle kunna tänka mig en 20.00-tid på fyran.
Sådär efter "Halv åtta hos mig" ungefär?
Får ta och fixa det här imorgon, nu ska jag sova. Natti!

Lördagslall

Jaha, lördagkväll och här sitter jag i pyjamas efter att ha jobbat hela dagen.
Igår var det personalfest och jag är inte det minsta sliten.
Det var en toppenkväll med skaldjursfrossa, goda drycker och Bodens gladaste gäng.
Tänk, i februari nästa år har jag kännt (de flesta tjejerna) och jobbat där från och till i 4 år. Jag trivs så otroligt bra och uppskattar att vi alltid håller kontakten vart jag än i världen hamnar. För att inte tala om all kärlek man får på jobbet.

Jag var yngst och gick hem tidigast. Vad hände där?
Jo för jag vaknade upp igår morse och hade blivit klok under natten!
..Näeee, riktigt så är det inte, utan jag tar det bara lite piano nu några helger.
Mysigt och skönt - u p p s k a t t a t.

För jag har gjort ciabattas, fyfan vad jag är bra!

Ikväll är det personalfest med jobbet, mitt mission har varit att baka något bröd som vi kan ha till skaldjuren som vi ska festa på.

Imorse satte jag igång och bakade ett "Fantastiskt bröd" som min syster tipsade om. Receptet kommer från "Annas nya kokbok" men det finns även liknande/modifierade och i stort sett likadana recept på internet. Jag körde på detta recept och använde vanligt vetemjöl. Min syster tipsade även om att hälla vatten i ugnen för att få upp ånga så att bröden blir krispigare. Supersmart och hur enkelt som helst!

Jag fick 20 stycken små minst sagt fantastiska bröd.
Ni skulle ha hört mig när jag provsmakade. Det var ett "hallelujah-moment" för smaklökarna och stoltheten var enorm, ungefär som att klara körkortet - "Jag har lyckas göra krispiga ciabattabröd!".


Sssmarrrrrig ssspenatsssoppa

Idag är det torsdag, dvs. "soppdagen", så var det iallafall förr (sa mormor).
Det regnar och känns allmänt höstruskigt, ännu en anledning till att äta soppa!
Jag trollade ihop en ruskigt god och mättande spenatsoppa på eget huvud och grahamsscones till det. Middagen fick toppbetyg och pappa frågade ikväll vad som var i soppan egentligen, eftersom han 4-5 timmar fortfarande kände sig mätt.
Försökte memoera recepten och jag tror jag lyckades.

Spenatsoppa 8 pers
- 600 gram (fryst) hackad spenat
- 300 gram broccoli
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tsk muskotnöt
- 4 buljongtärningar
- 1 liter mjölk
- 2 dl vatten
- vit och svartpeppar "efter behag"

1. Stek upp vitlök och lök
2. Häll i spenaten och broccollin
3. Tillsätt lite vatten och buljongtärningarna.
4. Tillsätt mjölken och låt det koka upp.
5. Tillsätt muskoten och krydda efter egen smak.
6. Fram med stavmixern och mixa soppan strax före servering.

Jag serverade soppan med: ägg och knaperstekt bacon.
(fetaost, ädelost, soltorkade tomater.. ja, ni fattar, det mesta funkar att ha till)
Grahamsscones, 6 bullar
- 2,5-3 dl grahamsmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1-2 dl hackad valnöt
- 3 msk vetegroddar
- 2 tsk bakpulver
- 1 ägg
- 1 dl kesella lätt
- 1 tsk salt
- 1, 5 dl mjölk
Du kan "dekorera med"
- 1 vispat ägg
- pumpakärnor
- linfrön

1. Blanda ägg, kesella och mjölk för sig.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda det med de blöta.
(Smeten blir rätt "rinnig", ett mellanting mellan smet och deg ungefär)
3. Klicka ut 6 stycken bullar på en plåt, platta dem lite.
4. Pensla med ägg och strö över pumpakärnor och linfrön.
5. In i ugnen i sisådär 12 min på 225 grader.

(ps. russin, aprikoser eller dylikt hade passat fööörträffligt i bullarna!)
Sssmaklig måltid!

I know you want me

Å den ba: "Hej Britta, köp mig!"
bild: zara.com

Vakna-till-smoothie

Klockan är 7.22 och här sitter jag i träningskläder och dricker en smoothie för att få still på hungern och få energi till spinningen klockan 8.
Smoothien blev riktigt god och fräsch.
Nu är jag redo, jag intalar mig själv att jag är pigg och träningsvärken(som är ännu värre i benen idag) existerar snart inte. Godmorgon onsdag!

Ett glas:
- 2 msk färskpressad apelsinjuice
- 2 msk a-fil
- 2 msk mjölk
- en tredjedels banan
- 5-6 frysta jordgubbar som tinas lite innan

Mixxxxa!

Hit it


Brightsides

Jag är oförskämt glad nu förtiden.
Vaknade verkligen på fel sida imorse, av ett ljud som jag trodde kom från någon som kom in i rummet. När jag kisade såg jag något svart som tittade på mig och jag skrek rakt ut. Det svarta var en lampa, det som lät var en kudde som hade åkt i golvet.
Godmorgon!
Träningsvärken gjorde sig påmind och den gör det hela tiden, tandborstningen var tung och kaffekoppen skakade. Men trots en öm kropp är det någoting speciellt som spritter just nu i kroppen!

Igår borde jag ha surat ihop, pga att jag var utelåst, mobilen hade slut batteri, plånboken hade jag glömt, mormor var inte hemma. När jag väl kom mig hem så insåg jag att rabarberna i kylskåpet var sura, som jag så fint hade räddat förra veckan (i spöregn stod jag och plockade dem och sedan skar jag upp kilovis). Sååå jag kunde inte göra den planerade rabarberchutneyn. "Häpp, då får jag väl göra på äpplen!".

Jag var så peppad att jag fick för mig att köra 3 pass på raken på steppis.
Varav två av passen hade ny release och Bodystep hade jag inte kört på flera år.
Efter två timmar med en halvtimme kvar ville jag sätta mig ner, äta upp instruktören och sno personen som stod bredvids banan.
Men det var kul, tillslut jag var sååå dålig och sååå svettig och sen vart jag sååå glad igen.

Vad är det jag går på?
Jag vet inte, men jag hoppas det här uppåttjacket håller i sig ett tag.
Alla fina sms, fina människor och ger väl lite extra sporr och pirr.

Alla planer och drömmar gör sitt.
Alla mål gör mig triggad.

Antingen lurar jag mig själv, eller så är det så att jag gör det bästa av situationen.
Tar dagen som den kommer, skapar mina egna måsten.
Well, det såhär kan jag gärna leva ett tag, tack.

Monkeyface

Snart är det dags att lämna Uppsala.
Jag har haft en sån himla bra vecka och en sån himla bra (ledig) månad.
Imorgon är det tillbaka till vardagen på obestämd tid.
Hösten ser ut att kunna bli ganska spännande ändå!

Mamma, ikväll när du hämtar mig på flygplatsen vill jag ha en sån här väntandes på mig i bilen. En liten tröglorier!
Eftersom man måste söka om djurpark tillstånd tänkte jag lägga upp det såhär:
"På Djurpark Smedje kommer tröglorien trivas med sällskap som apan Britta, hönsmamman Anna och sengångaren Stefan."

Nu ska jag och lillebror ner på stan och hejdåfika/äta.
Jag ska göra allt för att låta krokodiltårarna stanna inne.

Ih!

Puss och kram från en toppennöjd tjej i Uppsala!


Respekt!

En pappa iklädd blåjeans och en rödrutig skjorta, tar på sig en konjaksbrun kavaj. Ställer sig framför spegeln, rycker till axlarna och säger "sådär ja, lite snitsig kan man ju vara. RESPEKT!".
Sedan tar han på sig skorna och går. Coolaste pappan ever.

Haha "RESPEKT!" gjorde min dag. Watch out Dressman.


Nej men seriöst, "all respekt" till mina föräldrar som får alla mina bekymmer och problem att kännas lättare. Ibland måste man gå vilse för att hitta rätt. Även om de inte kan visa mig vägen, följer de mig, låter mig ta genvägar som blir senvägar, hjälper mig upp när jag ramlar och pushar på bakom, sådär lagomt. Hur mycket vilse jag än känner mig, finns de alltid med mig. Obeskrivliga.





Så mycket bättre.

Åh jag älskar min helg!
Träningstunga ben, ett toppenhumör och underbara människor omkring mig.
En riktig mysfredag följt av en underbar lördag.
Elin är (ÄNTLIGEN) i Boden. Det firas med kaffe på Hanssons och vin ikväll.
Väl på Hanssons bjöd vi en show. Stina började fint med att skrika, springa omkring och välta saker - två gånger pga en geting. Jag skrattade så jag grät, tills Stina lite senare skriker "BRITTA DEN SITTER I DITT KNÄ!"
Jag skrek nog högst, rev omkull systemetpåsen, tog halv med mig en stol och sprang ut från Hanssons i panik. Den där jävla karman..

Nu sitter jag och Håkan och äter en god middag innan folket kommer.
Han kör lite gamla godingar från "Det är så jag säger det" och jag vet inte vem av oss som sjunger mest falskt..

Middagen tog 10 minuter att fixa. Vad säger ni?
Blanda bara ihop bönor, avokado, tomat, rödlök, citron och lite salt&peppar.
Färdiggrillad kyckling, babyspenat, mozarella och balsamico.
(Mamma, kolla vad mycket protein jag äter!)
Kos!


Ms. Cullen

Han har gjort det igen.
Edward Cullen (Robert Pattisson) hypnotiserade mig i 6 timmar igår.
Twillightmarathon med Maja, kan inte bli annat än succé.
När vi inte suckade, stönade eller berättade filmen i förväg, satt vi med pirrande mage, generade kinder och hungriga ögon. Kilon med avundsjuka och duster av frustration.
Jag vet inte hur han gör det, men jag blir inte äldre än 14 när jag ser honom.
Han ljuger och beter rätt illa, men hans charm, halvgråtande ögon, halvdöda uttryck, sammanbitna(enorma) käkar och likbleka hy vinner. Jag skiter i insidan.
För att inte tala om tryggheten och makten som han utrstrålar.
Och alla alldeles för bra uttryck som han släpper titt som tätt.

Edward Cullen: And so the lion fell in love with the lamb.
Isabella Swan: What a stupid lamb. 
Edward Cullen: What a sick, masochistic lion.

Edward Cullen: So how come Jacob Black gets to give you a present and I don't? 
Bella Swan: Cause I have nothing to give back to you. 
Edward Cullen: Bella, you give me everything by just breathing.

.
You are exactly my brand of heroin.

Nu när jag har fått en liten dos
(man kan aldrig få för mycket av det goda) av Twillightfilmerna
- är jag väldigt sugen på att kasta mig på böckerna en gång till.
För som de flesta gångerna är böckerna bättre.

Back to (b)Asics"

Sådärja!
En dålig mil är bättre än ingen mil alls.
Var ett bra tag sen jag sprang ett mil på löpband. Säkert ett halvår sen.
Har otroligt svårt med att hålla mig till långdistans eftersom jag älskar att höja hastigheten och då orkar jag inte med lika länge.
Om det bara skulle sändas handbollsmatcher, då är distansen ointressant, men lång.

Efter sisådär 8-9 månader är mina löparskor alldeles för utslitna.
Dämpningen är kass, omtaget är dåligt och ett hål pryder min vänstra sko.
Hade jag haft dem sisådär ett år hade jag köpt det, men nej, Nike var inte min grej.
Back to (b)Asics!

Hur jag har lyckas få till det där hålet är ett mysterium.
Knäskador, höfter som låser sig, en rygg som är sne och en fot som vrids in..
Hade jag varit en häst hade jag varit slaktad vid 15-års ålder.
Men min kropp är betydligt trevligare nu.
Knät är så mycket bättre än i våras och jag håller alla mina tummar att det förblir så.
Min rygg är däremot alldeles för svag och tappar hållningen efter bara några kilometer.
För ovanlighetens skull springer jag inte hos någon sjukgymnast utan jag klarar mig tillräckligt bra själv och måste bara ta mig liiite mer tid till träningen. För vilja har jag.

Blablabla..Tillbaka till skorna, jag har gjort mitt val:

ASICS - GT-2160

Stabil vinnare i årets test.

"Asics GT2160 höjdes till skyarna av samtliga testlöpare som gav toppbetyg på alla bedömingspunkter: dämpning, passform, löpkänsla och grepp på alla underlag som var suveränt (till och med på is)"

Källa: Marathon.se

Yey!


Boost

En natt me feberdrömmar och frossa trots fleecetröja och byxor under täcket.
Well, jag tänker inte bli sjuk och det är jag inte heller!
Vaknade först 8 och var feberöm i kroppen, ställde in morgonpromenaden med Stina och kämpade med att somna om..
Och nu? Pigg och glad!

Jag har en tendens att få utmattningsfeber lätt.
Tyvärr kan jag inte skylla på det just nu..
Jag har ju "Fredag hela veckan!".
Däremot vet jag att jag för ovanlighetens skull har vitaminbrist och för vanlighetens skull har vätskebrist.
Så jag tog tag i vitaminbristen och boostade.
Kaffet är ju inte vätskegivande direkt, tvärtom, men kaffe är kaffe.

Nu har jag två tips att dela med mig av:
1. Svenska äpplen! Sååå goda! "Små och behändiga", som mormor säger.
2. Keso och jordgubbar. Protein och vitaminkick, för att inte tala om GOTT.

Nu vet ni vad ni ska äta till frukost/lunch imorgon.


Högskoleskit

Det här med högskoleprovet har aldrig varit min grej tror jag.
Jag saknar diciplin och tålamod när det gäller tråkiga saker.

Tenta har aldrig varit min starka sida förutom när det kommer till: ORDBAJSA.
Shit alltså, jag älskar att ordbajsa!
Ordbajsa är verkligen min grej och jag är tamefan proffs på det.
Mina vänner avundas min ordbajsarhet och min fantasti som trots att jag är ute och cyklar, på något sätt: lyckas ramla omkring och tillslut knyta en rosett som lärarna köper.

Men när det kommer till högskoleprovet passar inte min förmåga in.
Inget ordbajsande där inte..

Och nu när en matematisk del ska klämmas in känner jag bara.."FAN".
Fr.o.m hösten 2011 ändras högskoleprovet..
WHY OH WHY, har jag inte varit klok nog att skriva det tidigare?
Ja, för att jag trodde jag skulle klara mig utan det och det har jag ju gjort..tills: nu.

Läs här och sedan här och för er som inte vill läsa tråkiga artiklar:

"Till hösten 2011 kommer högskoleprovet att förändras. ORD-delen förkortas från 40 frågor till 20 och det tillkommer tre nya delar: KVA (kvantitativ analys), XYZ (problemlösning) samt MEK (meningskomplettering). Totalt blir det 160 frågor istället för 122, men provtiden blir densamma då det blir mindre text att läsa. Provet kommer nu också vara uppdelat i två block som har lika stort värde, ett block som är mer inriktat på matematik och problemlösning, och ett som är mer inriktat på ord- och läsförståelse."

Jag hoppas det finns någon till som har planerat att skriva högskoleprovet i höst och att denna (eventuella) nyhet får dig att vilja skrika och grina..
Det är okej, vi gör det tillsammans.

Jag har redan haft ett x antal långa utlägg med vänner och familj om varför man inte bör ha med en matematisk del. Så jag skippar det nu..
Men seriöst, håll med, man hade kunnat göra något system som fungerar på ett sätt som gör att de som söker utbildningar som kräver matematik får skriva en matematisk del på högskoleprovet.
Hur många utbildningar innefattar mycket matematik egentligen?
Ingenjör och ekonomi? Och lärare i det ämnet såklart.

Fine, vi snackar bara om "Matematik A" på högskoleprovet. "Det som är så enkelt".
Spelar ingen roll och nej, det tycker inte jag och många andra. Jag är inget mattegeni.
Jag gav inte matten många minutrar och som blivande socionom/polis/logoped/präst/and so on, är inte matte relevant.
Alla bör kunna "grunden", lite procent, lite plus och minus.
Sånt som kan ta en igenom det vardagliga livet.
Förstår ni?

Jag undrar nu såhär mitt i natten:
Var är min samhällsvetenskapliga eller historiska del?


Avsmakad

Ingen dålig start på dagen, började denna regniga onsdag med en 4-rätters avsmakningsmeny av Hotell&Restaurangsprogrammets åk3 elever, tillsammans med mamma och pappa.
Såhär såg min lunch ut idag:

"Förrätt:
Räkcoctail på färska handskalade räkor med äfrska primörer och chili&lime-dressing.

Mellanrätt:
Krämig Sherrybaserad Karl-Johan svampsoppa. Serveras med nybakat bröd.

Varmrätt:
Grillad entrecoté med rödvinssås, persiljesmör, rostad grönsakssymfoni och hasselbackspotatis.

Dessert:
Knäckig banan med sirap och chokladglass."

Jag säger bara: NAMMIT

Nu har jag skrytit/skrutit/skruttat(haaah) eller skrytt färdigt och ska ut i detta rusk (till bilen) och hälsa på fina Stina, prinsessan Emma och charmtrollet Eddie.

Bra dag!

Calm

Lediga dagar..

Efter 5 timmars sömn vaknade jag långt före väckarklockan.
Ett sms fick mig att ligga och filosofera lite.
Kylan stack utanför täcket och min näsa var kall.
Jag höll tummarna för spöregn ute, men icket.
Hur mysigt är det inte att somna/vakna till kulsprutan mot rutan?
Vakna till mörker och spöregn och veta att man kan somna om, ligga och dra sig och bara vara under det varma täcket.. Gah.

Anyway,
jag kommer sedan på mig själv vickandes på tårna - en typisk Britta-grej som jag gör när jag tänker, lyssnar på musik eller mår allmänt bra.
Inser att jag inte kommer somna om och beger mig upp.
Fleecepyjamasen gör mig sällskap tillsammans med en kanna kaffe.
Regnet börjar slå mot rutan och vinden spelar.
Lite tända ljus, garderobsresning och biljettjakter.. Livet alltså.

Pyjamasen var på till fyra, kaffet blev kallt.
Jisses, är det såhär det är att vara arbetslös?.
Det är rätt trevligt och mysigt...i några dagar åtminstonde.
Men det spritter rätt fort i min kropp, förutom på söndagar!
Fick med mig mamma och pappa till Luleå en sväng.
Väl hemma fanns det nykokt kaffe och en syster med sambo.
Nu, såhär på kvällskvisten, då det är kallt och mörkt - ska jag klä mig likt en julgran med reflexer och dylikt och ge mig ut.
Gnogjärn och pepparspray under luvan, jodå.

Imorgon är det en ny fullspäckad dag, på riktigt.
Åh, jag gillar det här planer..

Green eyed girl

I lördags var jag brun, grönögd och egoistisk alá 14 år.
Idag är jag fläckig, grönögd och har en rygg som en 80åring.

Tell you more.

Hallååå!
Tillbaka till verkligheten.
För snart en vecka sedan landade jag i Luleå.
Jag flagnar för fullt, fy för den torra osoliga atmosfär.

Nu ska ni få ta del lite av vårt första besök i Portugal.

I 12 dagar förträngde vi ord som "måste" och körde mer på "borde" och framförallt "vill". Det enda vi hade som mål var att hinna med våra flyg och ta oss upp och fånga solen, vare sig vi var i säng 23 eller 08.

Vi började våra dagar i Portugal med att ta hem pensionärspriset.
Klev upp, åt frukost på balkongen, la oss på stranden (jag löste korsord), gick hem, vilade, gick ut och åt, gick hem och sov. Klev upp, åt frukost på.. You get it.
Vi var i en dvala, konstant trötta och det var sååå skönt.

..TILLS vi insåg att det fanns en annan gata i hamnen.
En rolig gata, en mer levande gata - och som vi fick den att leva ännu mer!
Vi var helt plötsligt de gladaste tjejerna i Portugal, i världen.
Vi träffade alla möjliga roliga, knäppa och oförglömliga människor.
Vi hade ett ständigt sug efter "Sex on fire" med Kings of Leon och hamnade alltid på samma hak. Första kvällen och jag var såld.

Annars då?
Kort sagt:
Minst 5-6 timmar, ibland 8 timmars pressande på stranden.
Underbara middagar. Shopping med låg euro (weheeey!).
Goda drinkar. Årsförbrukning av Corona. Brända ögonlock.

och..

Sista dagen ligger vi på stranden och roar oss åt alla skrikande människor som fick en enorm våg över sig när de solade. (det var högvatten)
5 minuter senare känner jag att jag stänks ner av någonting.
Jag tittar ner på magen: "vitt".
Jag hör Stina säga: "Vad fan var det där?"
Jag tittar på magen igen och sedan på kvinnan som sitter en bit bort och smörjer in sig: "Ahaa, det blåste solkräm på oss, ja det blåser ju som sjutton idag.."
Jag tittar ner på magen igen och känner efter: "Nej fyyy.. det är bajs!"

En enorm fiskmås gav oss lite karma.
Förutom våra kroppar prickade den även mina kläder och min väska.
Asgarv varvat med att tomspy och helt plötsligt hade stranden kul åt oss istället.
Karma.

Det va vårt första besök men säkerligen inte det sista.
Och nu då?
Tillbaka till verkligheten..eller?
Jag har jobbat två dagar och sedan har jag..well.. Vad?
Finaste Lisa var upp i helgen och i helgen kanske Boden får finbesök igen.
Den 19e börjar jag jobba på "riktigt".
Tills dess..antingen en "sista minuten" nu i helgen eller Uppsala nästa vecka.

Helt okeeeej..

Portugal är över.

o
och våra hjärtan blöder

RSS 2.0
Click for RSS!