Elins tårta.

Det blev en tårta med hemmagjorda chokladbottnar, ett lager med chokladmousse och tunna päronskivor och ett lager med gräddfluff med vitchoklad och blåblär.
Grädde och krossad daim utanpå, och lite blåbär till garnering.




Jag fuskade med chokladmoussen och tog Ekströms "Chokladmousse" som jag ökade på kakohalten lite med några matskedar kakao.

Gräddfluffen bestod av grädde som vispas och så tillsätter man smält vitchoklad och mosade blåbär och vispar ihop detta.

Chokladbottnar:
  • 5 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1½ dl potatismjöl
  • 0,5 dl kakao (eller lite till för kraftigare smak)
  • 2 tsk bakpulver
  1. Vispa ägg & socker poröst
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  3. Sikta & blanda snabbt ner blandningen till en jämn smet.
  4. Grädda i smörad & bröad form, 24 el. 26 cm i diameter, ca 40-45 minuter i nedre delen på ugnen. 175 grader.

Kommentarer
Postat av: Erika

Åh tusan vilken tårta!!!

Inte illa alls, ser ju grymt ut!

2009-11-16 @ 16:21:06
Postat av: Nina G

Men sluta lägga upp bilder på ätabara saker! Jag döööör!

2009-11-16 @ 18:44:21
URL: http://regnbagsfamiljen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Click for RSS!