Axels utsökta flied lice

Hej idag är jag gäst kock på Brittabloggen och ska ge er ett smakfullt recept på vegetariskt stekt ris.

Du börjar med att välja ut vilka grönsaker du vill ha med i rätten. själv brukar jag välja:

-lök
-vitlök
-champinjoner
-aubergin

Du hackar och fräser grönsakerna i smör, ta så mycket smör så samvetet säger ifrån och då tar du en klick till. Smula ner en tärning grönsaksbuljong i röran och låt det stå på svag värme. Nu är det dags att koka riset vilket du gör lättast genom att följa instruktionerna på baksidan av paketet. När riset börjar bli färdigt kläcker du ett ägg i grönsaksröran och rör om som om du gjorde äggröra. Nu är det bara att vrida upp temperaturen på plattan och sen slänga ner det kokta riset och tillsätt matolja. Viktigt med hög temperatur så det blir lite stekyta på riskorna. Nu är det bara att salta och peppra efter smak och tillsätt gärna soya som ger bra fyllighet i smaken.

toppa rätten med några flan rostad lök!


Till detta dricker du gärna ett Alsace vin med rätt tilltagen restsötma. Eller en fruktig Merlot

bon apetit!

Mvh Axel

Kommentarer
Postat av: Anonym

Meeeen ååhhhhhhh det stavas ju FLARN!!



tönto!

2010-02-11 @ 20:11:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Click for RSS!